Celý Bio Kardamom
Kardamom (Elettaria cardamomum)
Kardamom roste v tropických oblastech, zejména v horských regionech Indie a okolních zemí. Tato koření patří do rodiny zázvoru a je hojně používána v indických a středovýchodních pokrmech. Jsou to zelené lusky, uvnitř kterých se nacházejí černá semínka, která uvolňují aroma. Kardamom má nádhernou sladkou a ostrou vůni.
Chuť kardamomu
Kardamom chutná svěže, po bergamotu, citronu a kafru, s podtónem eukalyptu. Při použití se uvolňuje nádherná, květinová chuť. Koření rychle přebírá dominanci, takže ho nepoužívejte příliš mnoho.
Co všechno můžete s kardamomem dělat
S kardamomem můžete experimentovat na mnoho způsobů. Přidejte ho do dušeného pokrmu nebo kari, použijte lžičku do mrkvového koláče nebo jiného chutného pečiva.